Evaluarea performanței tale la locul de muncă vine și strălucește în fiecare zi când lucrezi cu drag și spor. Cu toate acestea, există un domeniu care “are nevoie de îmbunătățire continuă.” așadar câteva zile mai târziu, la ce parte te gândești? La relația pe care o ai cu cei din viața ta?

Din păcate, facem același lucru în relațiile noastre romantice. Cu toții avem o prejudecată sau o negativitate, sau tendința de a se concentra pe aspectele rele ale experiențelor. Acest lucru ne face mai critici la adresa relației noastre decât ar trebui să fim. De-a lungul drumului, vom lua ori de bune de la sine și ele devin o parte sub-apreciat al parteneriatului nostru. Dar problemele? Ies în evidență. Comentariile insensibile, stările de spirit și momentele partenerului nostru captează în mod regulat întreaga noastră atenție.

Se amestecă acest lucru într-o relație care a pierdut un pic din scânteia sa, și poate fi greu să observați aceste nimicuri sau alte lucruri decât problemele. După descrie Daniel Kahneman în Gândire, Rapid și Lent, avem tendința de a vedea doar ceea ce este chiar în fața noastră și trece cu vederea ceea ce nu este acolo în acest moment. Când problemele sunt tot ce vezi, se simte ca asta e tot relatia ta este.

De fapt, avem o tendință atât de puternică de a aduce lucrurile rele in viata noastra pe care le-ar putea produce chiar si in momente care nu există. Un studiu publicat în Science sugerează că, dacă relația noastră nu are probleme majore, suntem mai susceptibile de a lua ceea ce o dată ar fi fost considerat o problemă mică și simt că o poti simti mai problematică.

Când ne petrecem timpul făcându-ne griji pentru lucrurile greșite, nu avem timp să apreciem ce merge bine. Nu numai că acest lucru înseamnă punctul nostru de vedere al relației este denaturat, dar aceasta înseamnă, de asemenea, suntem lipsesc pe o oportunitate semnificativă. În timp ce lucrul la probleme este o modalitate de a îmbunătăți o relație pe termen lung, este la fel de important să reflecteze asupra calităților partenerului dumneavoastră bune și aspectele pozitive ale conexiunii dumneavoastră.

Care sunt pilonii unei relații sănătoase

Pentru a schimba perspectiva, începe prin a acorda mai multă atenție relației dumneavoastră, care sunt elementele care ofera o stabilitate, lucruri consecvente, și momente confortabile? Aceste elemente pașnice, fără drame, ofera un status-quo ușor de uitat, dar sunt surse care iti poate oferi o mare putere.

Mai jos sunt 10 piloni cheie intr-o relație sănătoasă că cercetarea sugerează sunt esențiale pentru o legătură satisfăcătoare, de durată. Multe dintre acestea sunt probabil prezente în propria relație; trebuie doar să faceți o pauză și să ia notă.

1. Poți fi tu însuți. Tu și partenerul tău vă acceptați unul pe celălalt așa sunteți; Nu încercați să vă schimbați unul pe celălalt. Puteți fi pur și simplu tu însuți și arată identitatea ta adevărată, fără griji în cazul în care partenerul tau te va judeca. Asta e de ajutor, deoarece cercetările arată că partenerii care acceptă reciproc tind să fie mai mulțumiți de relațiile lor.

2. Sunteți cei mai buni prieteni. Din multe puncte de vedere, partenerul tău romantic este cel mai bun prieten al tău, iar tu ești al lor. Asta e o veste bună, deoarece cercetările sugerează că partenerii romantici care subliniază prietenia tind să fie mai angajat și experiență mai mult satisfacție sexuală. Relatiile romantice care pun in valoare prietenia pun accentul pe sprijinul emotional, intimitate, afectiune si mentinerea unei legaturi puternice. Ele se concentrează, de asemenea, pe satisfacerea nevoilor legate de îngrijire, securitate, și companie.

3. Te simți confortabil și aproape. Să te apropii de cineva nu e întotdeauna ușor. Dar în relația ta, ai trecut prin asta și te simți destul de confortabil împărtășind sentimente, bazându-te unul pe celălalt, și fiind intim emoțional. Chiar dacă vulnerabilitatea poate fi dificilă uneori, ai învățat să ai încredere în partenerul tău și să găsești că te aduce mai aproape. Nu mai pui pereți emoționali și nu-ți faci griji în mod constant cu privire la plecarea partenerului tău, ceea ce oferă un sentiment de stabilitate.

4. Ești mai mult la fel decât diferit. Tu si partenerul tau au multe în comun, și domenii cheie de similitudine poate ajuta la a face relatia ta mai satisfăcătoare,noi cercetări sugerează. Sigur, diferențele ies în evidență, dar dincolo de aceste câteva contraste, sunteți similar într-o mulțime de moduri. De exemplu, partenerul tău se poate bucura de filme cu supereroi în timp ce te bucuri de rom-com-uri. Deși care se simte ca un contrast major, sunteți atât homebodies care se bucură de a face o masă împreună, apoi crashing pe canapea pentru a viziona emisiuni TV în cazul în care puteți dezbate alegerile de viață ale altora “, face haz de dialog incomod, și să încerce să ghicească twist complot următoare. În cele din urmă, aveți mult mai multe în comun decât aveți diferențe.

5. Te simti ca intr-o echipa. Cuvintele contează. Când vorbești, folosești adesea cuvinte ca “noi”, “noi” și “al nostru” ? Dacă cineva întreabă, “Care este show-ul tau preferat pentru a binge-ceas?,” ai răspuns cu, “Am început vizionarea Schitt’s Creek”? Această utilizare a “noi” arată un puternic sentiment de apropiere cognitivă, sau identitate comună, în relația dumneavoastră. Cercetările sugerează că cuplurile care sunt interconectate ca aceasta tind să fie mai mulțumit și angajat.

6. Cealalta persoana te fac o persoană mai bună. Partenerul dumneavoastră vă ajută să rafinați și să îmbunătățiți cine sunteți. Aici, partenerul tau nu preia conducerea și să vă spun să se schimbe, ci mai degrabă sprijină alegerile pentru auto-creștere. Împreună, căutați experiențe noi și interesante care contribuie la un sentiment de auto-dezvoltare. Potrivit cercetătorilor relație, atunci când se extindă și să crească ca o persoană, relația ta nu, de asemenea.

7. Împărtășiți puterea. În timp ce partenerii pot avea domeniile lor de expertiză (de exemplu, unul se ocupă de îngrijirea gazonului, în timp ce celălalt nu decorarea interioară), partenerii de multe ori parts de luare a deciziilor, putere, și influența în relație. Când ambii parteneri au un cuvânt de spus, relațiile sunt mai puternice, mai mulțumit, și mai susceptibile de a dura. Și, deloc surprinzător, cuplurile sunt mai fericite când simt că diviziunea muncii în relația lor este corectă.

8. Ele sunt fundamental bune. Ce vor oamenii de la un soț? Este surprinzător de simplu: cineva care este de încredere, cald, natură, corect, de încredere, și inteligent. Deși aceste trăsături nu sunt ostentative și nu pot veni imediat în minte atunci când crearea lista de dorinte partener, ele oferă fundamentul pentru o relație rezilientă. Cercetările sugerează că atunci când partenerii au personalități agreabile și stabile emoțional, ei tind să fie mai mulțumiți în relația lor.

9. Aveți încredere unul în celălalt. Trebuie să ne putem baza pe partenerul nostru, care vine dintr-un sentiment de încredere. Nu numai că avem încredere în partenerul nostru cu parola de la telefonul nostru, sau cu acces la contul nostru bancar, știm că partenerul nostru are întotdeauna cele mai bune interese în minte și va fi acolo pentru noi atunci când avem nevoie de ele. Cercetările sugerează că acesta este un ciclu pozitiv:Încrederea încurajează un angajament mai mare, ceea ce încurajează o mai mare încredere.

10. Nu aveți probleme serioase. Există probleme, și apoi există probleme. Uneori este ușor să uiți de toate problemele și steagurile roșii majore cu care nu avem de-a face. Partea întunecată probleme ar fi lipsa de respect, inselat, gelozie, și emoționale sau fizice abuz sunt ucigași relație. Uneori, lumina poate veni din absența întunericului.

Petrece câteva momente reflectând asupra modului în care fiecare dintre acestea se aplică la propria relație. În acest moment, poate doriți să vă dau un fel de scor pentru a afirma relatia ta este în formă bună. Câți din cei 10 piloni ai? Câte îți lipsesc? Dar nu asta e ideea. Sunt șanse ca relația ta să aibă elemente din toate cele 10. Cheia este de a face o treabă mai bună de a observa și, acolo unde este necesar, cultivarea acestor zone fundamentale. De multe ori, consolidarea acestor piloni este la fel de simplu ca savurând totul în relația dumneavoastră, care funcționează. Sunt multe acolo când știi ce să cauți.

Sperăm că, ați observat, de asemenea, zone de putere care nu sunt pe această listă. Asta e mare, pentru că această listă nu este în nici un caz cuprinzătoare. Mai important, arată că începi să observi mai mult din ceea ce funcționează, și nu obsedat de ceea ce este stricat.

Desigur, nu ar trebui să utilizați câteva pozitive pentru a justifica șederea într-o relație proastă. Concentrându-se pe punctele forte este de ajutor doar pentru cei în relații bune caută să le facă mai bine. Relațiile bune sunt construite pe respect reciproc, dragoste, și prietenie între egali.

Lecția aici, de asemenea, nu este de a pretinde ca relatia ta nu are probleme. Mai degrabă, este mult mai ușor pentru a rezolva aceste probleme atunci când apreciezi cât de mult din relatia ta este deja merge bine. Relațiile sunt destul de dificile fără a le face mai dificile. Când faci lumină doar asupra a ceea ce este în neregulă, este ușor să crezi greșit că relația ta are probleme. Dar când nu mai iei binele de la sine și îi dai partenerului și relației mai mult credit, îți poți da seama că relația ta este mai puternică decât crezi.

Author

Write A Comment